Zoom out!

Een IT-manager zei me ooit de mooie woorden: ‘IT is een jungle. Maar een jungle kan ook heel mooi zijn, als je die van bovenuit bekijkt. Zo lang je het grotere plaatje maar in het oog blijft houden. Daarom: zoom out!’

Daar zit veel wijsheid in. Mensen zitten veel te vaak bij hun eigen zorgen. Ze specialiseren zich in hun eigen functie, botsen op hun grenzen en vergeten daardoor naar het grotere geheel te kijken. Terwijl dat juist het belangrijkst is: kijk verder dan je eigen afdeling!

Begin met de departementen het dichtstbij. Wat hebben ze gemeen met jouw werk? Uiteindelijk werkt het hele bedrijf samen aan gemeenschappelijke doelen, het is veel meer dan een verzameling geïsoleerde eilandjes alleen. 

Verbindingen leggen

Haast en spoed zijn zelden goed. “If you want to g(r)o(w) fast, slow down”, je weet wel. In plaats van elk departement in sneltempo vooruit te doen gaan, is het soms beter om af en toe wat gas terug te nemen, een stapje opzij te zetten en te bestuderen of elke afdeling nog wel op dezelfde lijn zit. 

Zoom dus af en toe uit. Bekijk je organisatie vanuit vogelperspectief en kijk naar de punten waar de verschillende departementen elkaar raken. 

  • Zijn die verbindingen nog optimaal? 

  • Waar kan het beter? 

  • Is iedereen nog wel gelukkig in zijn functie?

  • Hoe kunnen ze nog efficiënter te werk?

  • Kunnen collega’s kritisch nadenken over hun eigen functie?


Connect your dots

Zitten je afdeling marketing & communicatie, sales, productie en ondersteunende diensten nog op dezelfde lijn? En matcht die met je bedrijfscultuur en de klantbeleving? Je bedrijf zal pas echt efficiënt werken als het volledige plaatje klopt. 

Om bedrijven te helpen hun verschillende afdelingen op dezelfde lijn te brengen, en alle neuzen in dezelfde richting, zijn we gestart met Connect Your Dots. We ondersteunen ondernemers en ondernemingen om hun fundament opnieuw helder te krijgen. Wat is hun unieke verhaal, en wat betekent dit concreet voor de verschillende afdelingen? Door de belangrijkste componenten - people, sales, marketing en communicatie - op één lijn te zetten, helpen we je jouw authentieke verhaal en (merk)belofte waar te maken. 


Geïnteresseerd?

Neem een kijkje op de nieuwe website: www.connectyourdots.be

 Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x